SpareBank1 SR-Bank går mot strømmen og etablerer nytt rådgivningskontor på Askøy. Etter seks år med meglerforetak, utvides lokalene fra 70 til 180 kvadratmeter til fordel for kundene.

– Askøy fortjener en bank til. Helt siden meglerkontoret vårt åpnet har Askøyværingene vist oss tillit. For å vise at de er verdifulle for oss, dedikerer vi enda flere ressurser på dem, sier Anne Line Gamlemshaug, banksjef i SpareBank 1 SR-Bank på Sotra og Askøy.

Banken har sine røtter fra flere sparebanker og er en del av SpareBank 1 Gruppen. Siden banken åpnet i Bergen sentrum i 2006 har de åpnet kontorer i Åsane, Fana, Sotra og nå på Askøy.

– For oss er det avgjørende å være der de fleste bor og kunne svare raskt på alle henvendelser. Kundeundersøkelser viser at mange av bankkundene foretrekker fysiske møter, spesielt når det berører større hendelser i livet. Mange føler seg tryggere når de får møtes ansikt til ansikt med en rådgiver, forteller banksjefen.

– Banken har troen på oss

At banker er forskjellige og at plasseringen betyr noe, har Ivar Spjeld i Askøy-bedriften Partech AS har fått erfare. Siden oppstarten i 2016 har Partech AS levert hydrauliske komponenter og systemløsninger fra Storebotn for mer enn 30 MNOK per år, og har de siste par årene gått fra å være i en krevende økonomisk situasjon til etter bankbytte nå å levere gode resultater.

– Som en bedrift i oppstartsfasen, har vi gjennomgått betydelige likviditetsmessige utfordringer. At SR-Bank engasjerte seg, og tok godt imot oss med en betydelig bedret finansiering enn vi hadde, har vært en betydelig faktor for vår suksess i dag, sier Spjeld.

Spjeld er daglig leder og hovedaksjonær Partech AS. Han verdsetter det personlige engasjementet han får fra sin rådgiver Øystein Bredholt, banksjef i bedriftsmarked.

Ekstra trygghet: – Personlig veiledning er veldig viktig for oss. Vi er ikke økonomer og det gir oss en ekstra trygghet å ha en finansiell sparringspartner. Det er veldig kort vei for oss å gå til Øystein og spørre om råd, forteller Ivar Spjeld i Askøy-bedriften ParTech. Her står han sammen med sin rådgiver, Øystein Bredholt, banksjef i bedriftsmarked.

– Vi finansierte selskapet fordi vi har troen på dem. Jeg synes det er kjekt å delta i selskapets prosesser og bli brukt som sparringspartner. Med de grepene som er gjort, skal resultatene ytterligere forbedres i år, sier Bredholt.

Fleksibilitet, åpenhet og engasjement fra banken har betydd mye for Partech AS.

– Personlig veiledning er veldig viktig for oss. Vi er ikke økonomer og det gir oss en ekstra trygghet å ha en finansiell sparringspartner. Det er veldig kort vei for oss å gå til Øystein og spørre om råd, forteller Spjeld.

Forsikringsrådgivning fungerer best fysisk

Bankrådgiver Stian Mathisen har vært en del av Askøy-kontoret siden oppstart. Han er autorisert senior finansrådgiver, og har de siste 14 årene hjulpet utallige kunder med å oppnå boligdrømmen, hovedsakelig fra Askøy.

– Vi vil gi alle askøyværinger et lokalt alternativ og være en sparringpartner innen ulike typer boliglån, forsikring, sparing og pensjon. Nå gleder vi oss spesielt til å møte kundene våre fysisk igjen og da passer det fint at vi har fått store og flotte lokaler, sier Mathisen.

TEAM ASKØY : Finansrådgiverne Stian Mathisen og Eirik Ytre-Arne vil være Askøyværingenes sparringpartner innen forsikring, sparing, pensjon og lån. – Nå gleder vi oss spesielt til å møte kundene våre fysisk igjen og da passer det fint at vi har fått store og flotte lokaler, sier Mathisen. Her sammen med banksjef, Anne Line Gamlemshaug.

Selv om mange av kundene behersker det digitale, kan forsikringer være vanskelig å forstå via nettet.

– Forsikringer er komplekse, og det er mye å sette seg inn i med liten skrift. Jeg tror mange får mye igjen for å snakke om det med en rådgiver, slik at kunden får den forsikringen som er riktig for dem, sier finansrådgiver Eirik Ytre-Arne, som har jobbet på forsikringsavdelingen siden 2017.

Trenger flere meglere

Avdelingsleder og eiendomsmegler Dag Erik Fotland tror at den lokale banksatsingen vil utgjøre en forskjell for både boligkjøpere og boligselgere på Askøy.

– Den gode samhandlingen mellom lokalkjente meglerne og bankrådgiverne gjør at vi kan hjelpe enda flere Askøyværinger med å oppfylle sine boligdrømmer, sier Fotland.

EiendomsMegler 1 er det meglerforetaket som omsetter flest brukte boliger på Askøy.

– Boligmarkedet er stabilt og godt. Det er jevn prisvekst, som vitner en god balanse mellom boligbygging og befolkningsvekst. Foreløpig har vi fire ansatte på Askøy, men arbeidsmengden er blitt så stor at det er nødvendig å ansette flere meglere fremover, avslører Fotland.