I fjor tapte Vestsiden-Askøys G16-lag alle kampene da de var med i Norway Cup. I år har de derimot funnet sin egen taktikk.

– Vi kaller det Bendikpasningen. Nei. Dueskytteren, kan vi kalle det, gliser Bendik Duesund.

Han er målvakt for Vestsiden-Askøy, men han kunne også vært kicker i amerikansk fotball. Utsparkene hans går så langt at det alltid blir farlig for motstanderen.

– Vi har et eget angrepsvåpen i keeperen vår, roser trener Morten Torgersen.

Sverger til oter

Guttene vant gruppen sin og gikk inn i 32-delsfinale mot Rindal med å ta en tidlig ledelse etter at Jørgen Wikum rundet keeperen. I andre omgang gjorde han det samme og de vant 2–1 og er klar for 16-delsfinale i a-sluttspillet på torsdag.

– Vi kjempet som noen otere, slår Magnus Baugstø fast etter kampen.

– Otere?

– Lagmottoet vårt er «Da er en oter». Det er en internvits som bare vi skjønner, svarer han, uten at han vil utdype det noe mer.

Vestsiden-Askøy G16. Foto: Jan Willie Olsen

For vitser og god stemning er det mye av i troppen om dagen. I to kamper har de havnet under med to mål for så å komme tilbake med seier og uavgjort. «We are the champions» runger ut av lydanlegget de har med seg på kampene.

– Det er en helt utrolig sammensveiset gjeng. Vi gleder oss på en måte litt ekstra over at de vinner her, for det har ikke gått så bra i serien, mens det går over all forventning på Norway Cup, sier treneren.

Keeperen tar ansvar

Det er umulig å si hvor langt Vestsiden kan gå i Norway Cup, men at de skal ha det gøy underveis er det ingen tvil om. Det har keeperen fått ansvar for.

– Jeg er en gladgutt som aldri blir sur, og prøver å få moralen opp, forklarer Duesund.

De andre gir han merkelappen lagets klovn, med positivt fortegn, vel og merke.

– Nå har de kjøpt seg anlegg også. Så har de fått et jentelag til å heie på seg så da er de fornøyd, humrer treneren.