I år blir det en litt mindre minnemarkering for hendelsene på Utøya 22. juli 2011 ved minnesmerkene ved Vatnavatnet på Kleppestø. Lørdag klokken 12 blir det kransenedleggelse, taler og sang.

– Minnemarkeringen i år blir ikke like stor som i fjor. Vi trapper det litt ned, men det vil fortsatt bli en lignende markering som vi har hatt tidligere. 22. juli 2011 traff oss nærme her på øyen, sier Andreas Bondehagen Jacobsen, leder for Askøy AUF.

Tale og blomster

Under lørdagens minnemarkering blir det tale av både ordfører Terje Mathiassen og Andreas Bondehagen Jacobsen.

– Det er viktig å ha denne årlige minnemarkeringen. Jeg er invitert til å holde en tale og legge ned blomster, sier ordfører Terje Mathiassen (Ap).

Det blir blomsternedleggelse under lørdagens minnemarkering ved Vatnavatnet. Foto: Silje Alvsaker (arkivfoto)

Nasjonalt var fjorårets markering et skille for 22. juli-hendelsene. Da var det fem år siden terrorangrepet på Utøya hvor Askøy mistet to av sine ungdommer. Kevin Daae Berland og Silje Stamneshagen fra Askøy var begge blant de drepte på Utøya.

Fra i år er det signalisert en nasjonal nedtrapping av markeringene på Utøya og i regjeringskvartalet frem mot tiårsmarkeringen i 2021. På Askøy blir det likevel holdt en markering ved Vatnavatnet i Kleppestø for å hedre ofrene etter tragedien på Utøya. Markeringen vil vare i cirka 20–30 minutter, ifølge Bondehagen Jacobsen.

Det blir også blomsterseremoni og ett minutts stillhet. Musikkinnslaget under minnemarkeringen blir ved Elise Marie Angeltveit.

Minnemarkeringen ved Vatnavatnet er lørdag 22. juli klokken 12:00.

– Vi ønsker alle velkommen til markeringen. Den er åpen for alle, sier Andreas Bondehagen Jacobsen.