Homoekteskap-debatten har rullet og gått i flere tiår. Utrolig nok i seg selv, vil mange mene. Helt på sin plass, vil andre si. Faktum er at temaet fortsatt skaper blest, og at det er noe vi må forholde oss til. Men det er også viktig at vi fortsetter å si ifra om hva vi mener. Slik som askøyværingen Anders Jakobsen gjorde gjennom et leserinnlegg i BT denne uken.

Han følte at han måtte yte motstand, sa Jakobsen til Askøyværingen dagen etter at leserinnlegget hadde stått på trykken. Han er inne på noe viktig. Selv om debatten kommer til å rulle og gå også i årene som kommer, er det viktig at folk sier fra. Det er fort gjort å tenke at dette er noe vi bare må leve med.

Men den tanken er farlig. Vi er nødt til å si ifra, og budskapet må komme tydelig frem. Det er ikke greit at en sogneprest proklamerer sitt negative syn på homofilt ekteskap i en barnedåp. Ja, presten skal få ha sine egne meninger, han også. Men å ytre disse meningene i en barnedåp, er å tråkke i salaten.

Det var jo trolig ikke barn til stede, sier Møgster til Askøyværingen. Han døpte seks denne dagen.

Sogneprest Michal Møgster hevder at han ikke ytret sine egne meninger i Alfred og de fem andre ungene sin barnedåp, men at budskapet han fremmet er tatt direkte ut fra bibelen. At Møgster selv faktisk er imot homofilt ekteskap, mener han er irrelevant.

Fra 1. februar 2017 har homofile kunne gifte seg i Den norske kirke. At prester skal kunne reservere seg mot å måtte vie homofile par, er én ting. At de skal bruke barnedåper til å fremme sitt rundt 2000 år gamle livssyn, er en annen ting. Det var jo trolig ikke barn til stede, sier Møgster til Askøyværingen. Han døpte seks denne dagen.

Er det på denne måten Møgster og andre prester med det samme synet på homofilt ekteskap prøver å tilnærme seg eventuelle nye medlemmer? Faller syn og meninger som dette i god jord hos dagens unge? Vi bare spør. Medlemsregisteret til Den norske kirke ser snart ut som en midtsommersutgave av Askøyværingen. Episoder som den i Strusshamn kirke er blant hovedårsakene til dette.