De to møttes ganske tilfeldig. I fjor fikk Folkedal dra på verdenskonferansen i sosialt arbeid og holde foredrag om ungdom og brukermedvirkning. På konferansen i Seoul i Sør-Korea var også Lin Yuan, eller Jacqueline som hun kaller seg i Norge.

– Jeg hørte på talen til Sølvi og synes det var veldig interessant. Spesielt Mekkeriet som hun trakk frem. Jeg ga henne kortet mitt, og sa at jeg skulle til Norge neste år og gjerne ville besøke henne, smiler Yuan.

Ny opplevelse

Yuan studerer til mastergrad i sosialt arbeid i Taiwan og var på utveksling til Oslo tidligere i år. På slutten av skoleåret fikk hun også til en tur til Askøy for å se nærmere på Mekkeriet.

– Det har virkelig åpnet øynene mine. I Kina eller Taiwan har vi ikke den type sosialt arbeid hvor man fikser biler. Det var veldig nytt for meg, sier hun.

Mekkeriet i Florvåg består av ungdom med interesse for mekking og bilsport. Det er frivillige klubber, næringslivet, kommunen og ungdommen selv som står bak tiltaket.

– I Seoul trakk jeg frem Mekkeriet og ungdommene der da jeg holdt presentasjonen min. Det er veldig gøy at dette er noe som interesserer andre også, smiler Folkedal.

– Det virker som et veldig bra tiltak. Tenåringene var veldig pratsom og så ut til å kose seg, forteller Yuan.

Kunst og ungdom

Yuan har bodd med Folkedal i de to ukene hun har vært på Askøy, men det har langt fra vært noen ferie. Flere av dagene har hun vært med Folkedal på jobb. Blant annet i forbindelse med en kunstutstilling av Askøys unge kunstnere på biblioteket.

– Det har vært gøy å være med på. Jeg har interesse for kunst, men jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle kombinere det og ungdomsarbeid. Det vet jeg mer om nå, smiler 25-åringen og legger til:

– Jeg vil gjerne finne en jobb der jeg kan kombinere kunst og sosialt arbeid.