Se opptak av debatten her:

Diskuterte eldreomsorg
på direktesendt nett-TV

  • Månedens debatt: eldreomsorg

    Vi har samlet Siv Høgtun (H), Stig Abrahamsen (Frp), Miriam Haavik (Ap) og Mary Therese Solli (SV) til debatt om eldreomsorgen i studio. Se opptak (fra 9 minutt) ved å klikke på playikonet over.

    VIDEO: Christine Fagerbakke

Dagen etter årets første kommunestyremøte stiller fire av lokalpolitikarane til direktesendt nett-TV-debatt.

Torsdag kveld går startskotet for årets kommunestyresesong, og ikkje overraskande er det venta både høg temperatur og heftige diskusjonar når politikarane samlast i rådhuset på Kleppestø.

Les også

Frustrert: Arnold Lunde (83) er irritert og forbanna for at han, slik det ser ut no, må finna seg i å flytta ut frå leilegheita si i 2. etasje på Helsetunet. I bakgrunnen sit bebuar Margun Juvseth (58, frå venstre), pårørande Torill Lunde Thorsen og Gunnvald Østvik (72) og diskuterer situasjonen.

– Absurd, uforståeleg og veldig trist at kommunen vil tvangsflytta meg

Politikarane kranglar, og debatten har teke fyr. I ein leilegheit på Helsetunet sit 83 år gamle Arnold Lunde og fryktar det verste.

– Uverdig og hjarterått

Ei av sakane som kjem til å få ekstra merksemd er allereie avgjort. 24. januar vedtok Utval for levekår mellom anna at ni omsorgsbustader på Helsetunet i Kleppevegen skal leggast ned.

Les også: Eldre pleietrengende kastes ut av hjemmene sine
Les også: – Vi kaster ikke eldre ut av sine omsorgsboliger

Vedtaket har fått fleire til å rynka på nasa, og til torsdagens kommunestyremøte er det sendt inn heile tre interpellasjonar om emnet. Ein av dei som har gått hardast ut mot vedtaket er Stig Abrahamsen i Framstegspartiet. Abrahamsen meiner posisjonen, med Arbeidarpartiet i spissen, kastar ut dei eldre bebuarane på Helsetunet, og har kalla avgjerda for mellom anna skammeleg, respektlaus og uverdig.

Fredagsdebatt

Arbeidarpartiet på si side forsvarar vedtaket, og kallar det heile for ei omstrukturering. At det kjem til å gå heftig for seg i kommunestyresalen torsdag kveld, er det ingen som helst tvil om. Temperatur blir det heilt sikkert også då fire av lokalpolitikarane stiller til debatt hos Askøyværingen dagen derpå.

Les også: Skammelig behandling av eldre mennesker
Les også: Eldreomsorg må prioriteres høyere

Sendinga startar kl. 13.30, og i panelet finn me nemnde Abrahamsen, tidlegare ordførar Siv Høgtun (H), UFL-leiar Miriam Haavik (Ap) og kommunestyrerepresentant Mary Therese Solli (SV).

Følg Askøyværingen på Facebook!